Waar in Oeganda?


Het Kibale Student Support Programma sponsort leerlingen van scholen in het Kaberole District in West-Oeganda.

oegandakaart


Onze leerlingen kwamen tot voor kort van twee basisscholen, de Kanywara Basisschool en de Kasiisi Basisschool. Nu komen ze van Divine Mercy School (school voor voortgezet onderwijs onderbouw) en het St. Paul Senior Secondary School (school voor voortgezet onderwijs bovenbouw). Enkele KSSP-leerlingen volgen het beroepsonderwijs op verschillende scholen: Rosa Mystica Institute for Business and Vocational Training,St. Joseph Technical Institute en Primary Teacher Training College Canon Apolo.

Klik hier voor meer informatie over hoe het onderwijs in Oeganda is ingedeeld.Kanyawara Basisschool
kanyawara

De Kanyawara Basisschool ligt in het gelijknamige gehuchtje. Kanyawara ligt aan de rand van het Kibale Nationale Park. Supervisor Katooro Patrick geeft op deze school les aan leerlingen van klas 7. U ziet hem in de foto hieronder in de klas met zijn leerlingen.

katoorometp7Kasiisi Basisschool
kasiisi

Kasiisi Basisschool ligt vlak bij het dorpje Kasiisi, langs de weg van Fort Portal naar Bigodi. Kasiisi ligt ongeveer twee kilometer van het Kibale Nationale Park verwijderd. Onze KSSP-supervisor voor de meisjes, Dorothy Mbabaazi, geeft op deze school les.

kasiisi-leerlingenDivine Mercy Secondary School
divinemercy01
Divine Mercy School ligt ook vlak bij het dorpje Kasiisi. Deze school ligt voor onze leerlingen op loopafstand, zo'n 20 minuten tot een half uur.

divinemercy-leerlingenShalom High School

shalomhighschool
Shalom High School
ligt ook op twee kilometer van onze leerlinge Mary Kasembo in het gehuchtje Kigarama, tussen Kasiisi en Fort Portal. De school heeft een dagschool en een interne afdeling. Mary Kasembo zit op de dagschool. Op het bord ziet u de O en A staan.

De ‘O’ staat voor Ordinary level, van S1 t/m S4.
De ‘A’ staat voor Advanced level van SS5 t/m SS6.
Klik hier voor meer informatie over de 'levels'.

 


 
St. Paul Senior Secondary School
We hebben momenteel maar één KSSP-leerlinge op St. Paul School zitten, in de kostschoolafdeling.

Deze school doet aan Peer education, waarbij leerlingen elkaar ondersteunen (zie daarvoor de facebookpagina van Peer Education Kabarole).
De foto is ontleend aan de facebookpagina, maar daar zit géén KSSP-leerlinge bij.

stpaul


 
Rosa Mystica Institute for Business and Vocational Training
rosamystica

Rosa Mystica ligt vlak bij Fort Portal, zo'n 25 kilometer van waar onze leerlingen vandaan komen. De meisjes zitten op de afdeling internaat.

rosamystica-leerlingen


 
St. Joseph Technical Institute

Voor een technische beroepsopleiding kunnen de leerlingen terecht op het St. Joseph Technisch Instituut. Ook deze school ligt vlak bij Fort Portal. Onze leerlingen -de jongens- fietsen naar school.

stjosephPrimary Teacher Training College Canon Apolo
Deze 'Pabo' ligt acht kilometer op weg van Fort Portal naar Bundibudyo richting de Ruwenzori Mountains. Onze leerlingen zitten op het schoolinternaat.

canonapolo